Les Éditions Gallimard

Det prestigefyllda förlaget Les Éditions Gallimard, från början Les Éditions de la Nouvelle Revue française och under en period La Librairie Gallimard, startade sin utgivning under tidigt 1900-tal. Idag står Les Éditions Gallimard för en rik utgivning och ett flertal bokserier; Blanche, som givits ut sedan förlagets start, har med sin crèmefärgade layout blivit en talande symbol för förlaget. Också serien Pléiade är ett av förlagets etablerade kännemärken. I dessa serier har en lång rad kända författare och kvalitetsverk givits ut. Proust, Malraux, Saint-Exupéry, Camus, och Jean-Marie Gustave Le Clézio är endast några av de författare som kan knytas till Les Éditions Gallimard. Ett flertal av förlagets författare har tagit emot prestigefyllda priser som Nobelpriset, Le Prix Goncourt och The Pulitzer Prize.

Förläggaren Gaston Gallimard, som tidigt tog över efter skaparna André Gide och Jean Schlumberger, var tydlig med sina ambitioner: Att endast ge ut böcker som han själv kunde tänka sig att ha i bokhyllan.

Sedan hösten 2011 representerar Noticed författarinnan Katrina Kalda som debuterade på förlaget 2010 med sitt verk Un roman estonien.

 

Till förlagets hemsida

www.gallimard.fr

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *